Worst met puree en rodekool

Voor 4 personen
  • 6 verse braadworsten
  • Tierentijnmosterd
Voor de puree
  • 1 kg loskokende aardappelen
  • 2,5 dl volle melk
  • 60 g boter
  • peper, zout
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
Voor de rodekool
  • 1/2 rodekool
  • 2 sjalotten
  • sap van 1 citroen en 1/2 sinaasappel
  • 5 geschilde en geraspte appelen (reinette)
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el confituur van aalbessen
  • 1 dl rode wijn
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 theezakje gevuld met tijm
  • laurier
  • 4 jeneverbessen
Bereiding
  1. Snij de rodekool fijn en stoof met de sjalotjes in boter. Voeg de appelen toe. Laat alles op zacht vuur stoven. Blus de warmte met het sap van citroen, sinaasappel, rode wijn en azijn. Voeg suiker, confituur en kruiden toe. Laat de rodekool zacht verder garen. Roer af en toe.
  2. Zet de aardappelen op in koud gezouten water. Giet het kookvocht af en draai de aardappelen door een passe-vite, zodat er geen klonters achterblijven.
  3. Kook de melk en de boter even op en meng door de puree. Roer het eigeel en het eitje door de puree en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Bak de worst gaar en serveer met een beetje echte Gentse mosterd, puree en rodekool.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content