Wokschotel van wintergroenten met eiernoedels, tofoe en pindasaus

2459835

© © Tony Le Duc Voor 4:

Wokschotel van wintergroenten met eiernoedels, tofoe en pindasaus
© © Tony Le Duc

Voor 4:

1 pak gedroogde eiernoedels

300 g tofoe

5 el sojasaus

2 el sesamolie

4 el sesamzaad

4 rapen

25-tal spruiten

250 g gemengde bospaddestoelen

maïskiemolie

peper

sojasaus

4 el fijngehakte platte peterselie

3 el pindakaas

1,5 dl room

1/2 geplette knoflookteen

zout

Giet kokend water op de noedels en laat trekken tot ze zacht zijn. Snij de tofoe in balkjes, marineer 20 minuten in sojasaus, sesamolie, sesamzaad. Snij de groenten en paddestoelen grof, verhit olie in een wok en roerbak er de groenten in, eerst de spruiten, dan de rapen, dan de paddestoelen. Kruid met peper en sojasaus en strooi er de fijngehakte peterselie over.

Roerbak de tofoe 2 minuten in zeer hete olie. Giet de noedels af en meng onder de groenten en de tofoe. Schik op de borden. Roer de pindakaas los met de room en de knoflook, laat even opkoken, kruid met peper en zout en werk de borden af met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content