Winterwok met eiernoedels, tofoe en pindasaus

© Tony Le Duc
Voor 4 personen
  • 1 pak gedroogde eiernoedels
  • 300 g tofoe
  • 5 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 4 el sesamzaad
  • 4 rapen
  • 25-tal spruiten
  • 250 g gemengde bospaddestoelen
  • maïskiemolie
  • peper
  • sojasaus
  • 4 el fijngehakte platte peterselie
  • 3 el pindakaas
  • 1,5 dl room
  • 1/2 geplette knoflookteen
  • zout
Bereiding
  1. Giet kokend water op de noedels en laat trekken tot ze zacht zijn. Snij de tofoe in balkjes, marineer 20 minuten in sojasaus, sesamolie, sesamzaad. Snij de groenten en paddestoelen grof, verhit olie in een wok en roerbak er de groenten in, eerst de spruiten, dan de rapen, dan de paddestoelen. Kruid met peper en sojasaus en strooi er de fijngehakte peterselie over.
  2. Roerbak de tofoe 2 minuten in zeer hete olie. Giet de eiernoedels af en meng onder de groenten en de tofoe. Schik op de borden. Roer de pindakaas los met de room en de knoflook, laat even opkoken, kruid met peper en zout en werk de winterwok af met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content