Witteperzikenjam met aalbessengelei

  • Moeilijkheid

Voor 5 tot 6 potten van 375 g:

Voor de perzikenjam:

750 g witte perziken

het sap van een halve citroen

450 g kristalsuiker

Voor de aalbessengelei:

600 g aalbessen

7 cl water

5 cl citroensap

340 g kristalsuiker

Dag één: Bereid de perzikenjam. Leg de perziken 1 min. lang in een pan met kokend water en dompel ze vervolgens in een bak met ijskoud water. Laat ze uitlekken, schil ze, snij ze in reepjes van 1 cm, leg ze in een pan, voeg het sap van de halve citroen en de suiker toe en laat op een heel laag pitje staan tot het geheel zachtjes kookt. Haal de pan van het vuur, schenk de inhoud in een terrineschaal, dek deze af en zet in de koelkast.

Dag twee: haal de gemarineerde vruchten door een fijn vergiet met een pan eronder, breng de opgevangen saus gedurende 5 min. aan de kook, voeg de reepjes perzik toe, laat weer 3 min. koken, schep al het schuim weg en breng nog even weer aan de kook.

De aalbessengelei: spoel de aalbessen af, laat ze uitlekken en pluk ze van de trossen. Doe de bessen in een pan met het water, breng aan de kook, dek af en laat nog 5 min. op een laag pitje staan om de bessen open te laten barsten.

Schenk de inhoud van de pan door een puntzeef en druk de bessen hierbij plat. Filter deze saus opnieuw met een natte, maar uitgewrongen zeefdoek en schenk de aldus verkregen saus in een pan. Voeg het citroensap en de suiker toe, breng gedurende 5 min. aan de kook en schep al het schuim weg.

Verdeel de helft van de gelei over de potten. Bedek met de helft van de perzikenjam. Schenk vervolgens de resterende gelei uit en tot slot de perzikenjam. Dek af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content