Wittekool met spek, gedroogde tomaat en aardappelpuree

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1/3 wittekool

boter

4 dikke sneden vers spek

ongeveer 6 zongedroogde tomaten (eventueel op olijfolie)

witte peper en zout

Snijd de wittekool in repen van ongeveer 5 mm breed. Smelt boter op een zacht vuur en doe er de kool bij. Roer om en voeg na 2 min. een scheut water toe. Dek af en laat de kool op een zacht vuur langzaam gaarstoven. Voeg eventueel nog wat boter en water toe. Kruid met peper en zout.

Snij het spek in repen, bak krokant in boter en kruid met peper en zout. Snij de tomaten in repen. Verdeel de kool met het spek en de tomaat over de borden.

Geef er smeuĆÆge aardappelpuree bij indien geserveerd als hoofdgerecht..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content