138 calorieën per persoon
Voor 4:
Voor de sla:
1 kleine Chinese kool
1 selderijstronk
250 g witte champignons
1 appel Granny Smith
1 citroen
Voor de saus:
2 dl dikvloeibare yoghurt
1 kl mosterd
1 kl citroensap
10 takjes bieslook
10 takjes kervel
10 takjes koriander
1 el olijfolie met citroen (O&Co)
1 kl sesamolie
peper en zout
Maak de kool en de selderij schoon en snij ze in fijne reepjes. Doe ze in een slakom. Borstel de champignons, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in dunne schijfjes. Leg ze in een kommetje en besprenkel ze met citroensap.
Was de appel en droog hem af. Snij hem in fijne staafjes en besprenkel met een koffielepel citroensap.
Maak de saus: ontdoe de kervel en de koriander van hun steeltjes en snij alle kruiden fijn. Giet de yoghurt in een kommetje, voeg er 1 koffielepel citroensap, de mosterd, de oliën, peper en zout aan toe en meng met de klopper onder elkaar. Schep er de kruiden onder.
Schik de groenten op de borden en verdeel daarover de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier