Ingrediënten

Voor 6:

  • 6 witte perziken
  • 12 takjes citroentijm
  • 60 g boter
  • 40 g bruine suiker
  • 2,5 dl muskaatwijn of beaumes-de-venise wijn
  • 2 vanillestokjes

Verwarm de oven voor op 180°C. Dompel de perziken 1 min. onder in kokend water en verwijder nadien de schil. Leg de perziken in een ovenschotel en beprik ze met de takjes citroentijm.

Verdeel de boter over de perziken en de bodem van de schotel. Strooi er de suiker over en giet er de wijn bij. Splijt de vanillestokjes en leg ze bij de perziken. Bak de perziken ongeveer 30 min. in de oven en bedruip ze regelmatig met de boter.

Serveer de perziken op kamertemperatuur met vanille-ijs, yoghurt of perzikensorbet.

Verwarm de oven voor op 180°C. Dompel de perziken 1 min. onder in kokend water en verwijder nadien de schil. Leg de perziken in een ovenschotel en beprik ze met de takjes citroentijm. Verdeel de boter over de perziken en de bodem van de schotel. Strooi er de suiker over en giet er de wijn bij. Splijt de vanillestokjes en leg ze bij de perziken. Bak de perziken ongeveer 30 min. in de oven en bedruip ze regelmatig met de boter. Serveer de perziken op kamertemperatuur met vanille-ijs, yoghurt of perzikensorbet.