Voor 6 :
Voor de mousse :
3 blaadjes gelatine
1 el jasmijnthee
2 dl melk
200 g witte chocolade,
in stukjes
3 eiwitten
Voor de siroop :
1 el jasmijnthee
75 g suiker
sap van 1/2 limoen
1 mango
100 g aardbeien
chiffonade van verse munt
Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water. Breng de melk aan de kook met de thee. Neem de pan van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is. Knijp de gelatine uit en voeg ze eveneens toe aan de warme melk. Zet de pan in een koudwaterbad en laat het mengsel afkoelen en indikken.
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het koude chocolademengsel. Doe de mousse in een kom en zet deze enkele uren (of beter nog, een nacht) in de koelkast.
Meng voor de siroop de groene thee met 1 dl water, voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat de siroop 5 minuten koken. Voeg limoensap toe naar smaak en laat de siroop afkoelen. Schil de mango en snij hem in brunoise. Snij de aardbeien in brunoise. Meng het fruit met de siroop.
Vorm quenelles van de chocolademousse en dien ze op, versierd met het fruit en de siroop. Werk af met de munt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier