Witte chocoladebavarois met groene thee, tartaar van peer en mango

  • Moeilijkheid

Witte chocoladebavarois met groene thee, tartaar van peer en mango

Voor 6:

1 dl melk

3 dl slagroom

1 1/2 el matcha (Japans groenetheepoeder)

50 g suiker

3 grote eierdooiers

100 g witte chocolade

2 gelatineblaadjes

2 tl geroosterde sesamzaadjes

Tartaar:

1 rijpe doyennépeer

1 rijpe mango

1 vanillestokje

sap van 1 limoen

Breng de melk aan de kook met 1 dl room, de matcha en 1/2 eetlepel suiker. Klop de eierdooiers op met 1 eetlepel suiker. Giet er de hete room op en laat op een laag vuur indikken. Hak de chocolade fijn en laat de gelatine weken in koud water. Zeef de matchacrème op de chocolade en roer glad. Knijp de gelatine uit en roer onder de crème. Zeef en zet 1 uur koel weg tot het mengsel begint op te stijven.

Klop 2 dl slagroom op en spatel onder de chocoladecrème. Laat opstijven in de koelkast. Schil de peer en mango, verwijder klokhuis en pit, snij het vruchtvlees in fijne brunoise. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng met de tartaar. Voeg het limoensap toe. Verdeel over borden en schik er mooie quenelles bavarois op. Werk af met de sesamzaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content