Voor 6:
1 dl melk
3 dl slagroom
1 1/2 el matcha (Japans groenetheepoeder)
50 g suiker
3 grote eierdooiers
100 g witte chocolade
2 gelatineblaadjes
2 tl geroosterde sesamzaadjes
Tartaar:
1 rijpe doyennépeer
1 rijpe mango
1 vanillestokje
sap van 1 limoen
Breng de melk aan de kook met 1 dl room, de matcha en 1/2 eetlepel suiker. Klop de eierdooiers op met 1 eetlepel suiker. Giet er de hete room op en laat op een laag vuur indikken. Hak de chocolade fijn en laat de gelatine weken in koud water. Zeef de matchacrème op de chocolade en roer glad. Knijp de gelatine uit en roer onder de crème. Zeef en zet 1 uur koel weg tot het mengsel begint op te stijven.
Klop 2 dl slagroom op en spatel onder de chocoladecrème. Laat opstijven in de koelkast. Schil de peer en mango, verwijder klokhuis en pit, snij het vruchtvlees in fijne brunoise. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng met de tartaar. Voeg het limoensap toe. Verdeel over borden en schik er mooie quenelles bavarois op. Werk af met de sesamzaadjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier