Witte asperges met oosterse dressing

Asperges zijn een zeer veelzijdige groente. Serveer ze eens met een gezonde oosterse dressing. Zeer verrassend en overheerlijk.

Voor 4 personen
  • 2 bundels primeurasperges
  • 150 g boter
  • 2 stengels citroengras
  • 2,5 cm verse gember
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • sesamzaadjes
Bereiding
  1. Maak eerst de dressing. Klaar de boter. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak de rest zeer fijn. Schil en rasp de gember. Voeg beide toe aan de geklaarde boter, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg de resterende ingrediënten toe.
  2. Blancheer de asperges in kokend gezouten water. Verdeel de asperges over borden en lepel er royaal de oosterse dressing over. Hak het citroengras voor de afwerking zeer fijn en meng met het bieslook en de sesamzaadjes. Strooi vlak voor het serveren over de asperges. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content