Voor 4 personen:
250 g aardappelen (Bintjes)
1 ui versnipperd
150 g spekblokjes
2 eidooiers
400 g witloof in stukjes gesneden
sap van 1/4 citroen
50 g boter
2 dl gevogeltefond
1 dl room
zeezout
peper
muskaatnoot
Kook de aardappelen in zout water en giet ze af. Gaar het witloof. Besprenkel het daarom met het citroensap en stoof ze met boter en 1 dl gevogeltefond, peper en zout. Bak de uisnippers en de spekblokjes even aan in boter, voeg het witloof, de aardappelen, de eieren, de geklaarde boter, peper, zout en muskaatnoot.
Tips en Weetjes
Met dit gerecht willen wij bewijzen dat koffie niet alleen voor nagerechtjes kan gebruikt worden. Alhoewel wij moeten oppassen want de smaak is zo uitgesproken dat het alles overÂheerst. Combinaties met dure, fijne en smaakvolle vleessoorÂten vinden wij uit den boze. Vrij neutrale vlees en vissoorten , zoals kip, varkensvlees, kabeljauw enz. kunnen wel.
Het huwelijk met witloof en exotische kruiden (gember en koriander) zijn ware verrassinÂgen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier