Witloofsoep

  • Moeilijkheid

Voor 6:

500 g vollegrondwitloof

300 g bintje-aardappelen

3 preistengels

1,5 l melk

3 el boter

2 el verse room

1 kl kerriepoeder

2 snuifjes griessuiker

zout

Schil de aardappelen en snij ze in schijven van 1/2 cm dikte. Dompel ze niet onder in water, zodat ze hun zetmeel behouden.

Snij het witloof in zeer fijne plakjes en doe hetzelfde met de prei.

Doe de boter in een gietijzeren stoofpan met dikke bodem en zet op een zacht vuurtje. Voeg, van zodra de boter gesmolten is, de witloofsnippers toe en roer om met een houten lepel. Voeg twee minuten later de preiringetjes en het kerriepoeder toe. Blijf gedurende 6 minuten geregeld omroeren.

Breng intussen de melk aan de kook. Giet de kokende melk erbij. Meng goed en voeg, van zodra het geheel weer aan de kook is, de aardappelen, suiker en zout toe. Laat met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Voeg nu de room toe. Roer zachtjes om en dien op in een voorverwarmd bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content