Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 kg witloof
  • 1 grote ui
  • 3 knoflooktenen
  • 3 l groentebouillon
  • 1 kl rode kerrie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 8 kardemompeulen
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 kl nootmuskaat
  • 1 dl sojaroom
  • versgemalen peper en zout

Snij de ui fijn en stoof in wat olijfolie. Doe alle kruiden behalve peper en zout in de vijzel en wrijf fijn. Verwijder de lege kardemompeulen. Doe het kruidenmengsel bij de ui, evenals het in schijfjes gesneden witloof. Druk de knoflooktenen plat onder een breed mes en doe ook in de pot. Laat 10 minuten zacht stoven, voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken. Zet van het vuur, voeg sojaroom en versgemalen peper en zout toe. Mix met de staafmixer.

Snij de ui fijn en stoof in wat olijfolie. Doe alle kruiden behalve peper en zout in de vijzel en wrijf fijn. Verwijder de lege kardemompeulen. Doe het kruidenmengsel bij de ui, evenals het in schijfjes gesneden witloof. Druk de knoflooktenen plat onder een breed mes en doe ook in de pot. Laat 10 minuten zacht stoven, voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken. Zet van het vuur, voeg sojaroom en versgemalen peper en zout toe. Mix met de staafmixer.