
Witloofsoep met bieslookroom
10-06-2011, 15:41
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 12:37
Witloofsoep is altijd een topper. Snel klaar, lekker en gezond.
Witloofsoep is altijd een topper. Snel klaar, lekker en gezond.
Voor 4 personen
2 uien
boter
250 g witloof
100 g aardappelen, geschild
1,5 l kippenbouillon
nootmuskaat
2 dl room
1 bos peterselie
bieslook
Bereiding
1. Snijd de ui in plakken. Snijd de aardappelen in stukken. Fruit de ui in boter, doe er bouillon bij. Voeg witloof en aardappelen toe, breng aan de kook. Mix, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2. Hak peterselie fijn, klop room half stijf. Versnipper bieslook en meng onder de room. Serveer de soep met peterselie en bieslookroom.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier