Witloofsoep met bieslookroom

Soup in a cup © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept.

Witloofsoep is altijd een topper. Snel klaar, lekker en gezond.

Witloofsoep is altijd een topper. Snel klaar, lekker en gezond.

Voor 4 personen

2 uien

boter

250 g witloof

100 g aardappelen, geschild

1,5 l kippenbouillon

nootmuskaat

2 dl room

1 bos peterselie

bieslook

Bereiding

1. Snijd de ui in plakken. Snijd de aardappelen in stukken. Fruit de ui in boter, doe er bouillon bij. Voeg witloof en aardappelen toe, breng aan de kook. Mix, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

2. Hak peterselie fijn, klop room half stijf. Versnipper bieslook en meng onder de room. Serveer de soep met peterselie en bieslookroom.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content