Witloofsoep in korst
-
Moeilijkheid
Gemakkelijk
Voor 4 personen
- 8 stronken witloof
- 1 liter kalfsbouillon
- 1/4 liter room
- 1 ei
- 4 plakjes bladerdeeg
- kruiden (peper, zout, nootmuskaat)
Bereiding
- De stronken witloof in plakjes snijden en deze aanstoven in boter. Bevochtigen met kalfsbouillon en alles 15 minuten laten koken.
- De soep kruiden met peper, zout en een weinig nootmuskaat. De room door de soep roeren en de witloofsoep over vier kommen verdelen.
- De plakjes bladerdeeg met eigeel instrijken. Op iedere kom een deksel van bladerdeeg aanbrengen. De randen aandrukken en de kommen in een oven van 180°C plaatsen.
- Het deeg in tien minuten goudgeel en gaar bakken en de soep onmiddellijk opdienen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier