Witloofsoep in korst

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 stronken witloof
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 1/4 liter room
  • 1 ei
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • kruiden (peper, zout, nootmuskaat)
Bereiding
  1. De stronken witloof in plakjes snijden en deze aanstoven in boter. Bevochtigen met kalfsbouillon en alles 15 minuten laten koken.
  2. De soep kruiden met peper, zout en een weinig nootmuskaat. De room door de soep roeren en de witloofsoep over vier kommen verdelen.
  3. De plakjes bladerdeeg met eigeel instrijken. Op iedere kom een deksel van bladerdeeg aanbrengen. De randen aandrukken en de kommen in een oven van 180°C plaatsen.
  4. Het deeg in tien minuten goudgeel en gaar bakken en de soep onmiddellijk opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content