Witloofroomsoep met garnalen

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g witloof
  • 2 witte selderstengels
  • 1 ui
  • 1,5 l kippenbouillon (3 blokjes in 1,5 l kokend water)
  • 100 g grijze garnalen
  • 2 el boter
  • 40 g bloem (4 afgestreken el)
  • 1 dl room
  • 1 eierdooier
  • 2 el fijngesnipperde peterselie.
Bereiding
  1. Laat 2 eetlepels boter smelten in een grote kookpan. Versnipper de ui en laat de stukjes glazig worden in de hete boter. Voeg de in stukken gesneden selder en witloof toe en laat de groenten 10 minuten zachtjes stoven. Bestrooi met 4 eetlepels bloem en roer de bloem door de groenten.
  2. Giet er, al roerende, de kippenbouillon bij. Breng de bouillon aan de kook en laat het vocht 20 minuten zachtjes koken. Pureer de groenten met een soepmixer. Voeg de garnalen toe en warm met de witloofroomsoep nog 1 minuut op.
  3. De eierdooier met de room en de versnipperde peterselie in een kom loskloppen. Giet de liaison in de soep en roer alles door elkaar (de soep mag niet meer koken, anders schift de eierdooier).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content