Wit voorgerechtje in een glas

  • Moeilijkheid

Voor 4: 2

200 g victoriabaars (of andere witvis)

een bussel asperges

4 bloemkoolbloemetjes

enkele sprieten bieslook

100 g zure room

50 g gerookte forel

1 lepel mayonaise

1 lepel yoghurt

De asperges schoonmaken, in stukken snijden en krokant stomen of koken. De vis in blokjes snijden en stomen. Een romig sausje bereiden door zure room, yoghurt, mayonaise en gesneden forel te pureren. Kruiden met peper en zout. De ingrediƫnten stapelen in grote wijnglazen: eerst de aspergestukken, dan de witvis, het romig sausje en vervolgens een toefje gestoomde bloemkool en aspergepunten. Versieren met een weinig gesnipperde bieslook: het groen maakt het wit nog witter!

Dit stapelgerecht kan aan tafel worden opgediend, of als aperitiefhapje of lepelgerecht tijdens een receptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content