Ingrediënten

 • Ingrediënten voor 4 personen
  - 4 porties tarbotfilet van 150 gr
  - 4 grote preien (nettogewicht 300 gr)
  - 1 boeketje pepermunt
  - 40 cl vinaigrette met olie
 • Voor de vinaigrette (voor 1 liter)
 • 1 dl azijn
  - 1 dl water
  - 4 dl hazelnootolie
  - 4 dl aardnootolie
  - Peper en zout  Een recept van Jean-Pierre Bruneau, chef van restaurant Bruneau.

Bereidingswijze


1. Was zorgvuldig de prei en snij ze schuin (ongeveer 2 cm breed). Laat ze 4 à 5 minuten koken in zout water, de duur van de cuisson zal afhangen van de kwaliteit van het product.

2. Zout de tarbotfilets op elke kant en wrijf ze in met olie. Schik ze dan in uw stoompan en laat ze 6 à 7 minuten volgens dikte koken.

3. Lek de prei uit, zout, peper en voeg er de 2 soeplepels vinaigrette en de 8 fijngesneden muntblaadjes, meng alles en verdeel over de vier borden. Schik de tarbotfilets op de groenten en versier met een muntboeketje.

4. Giet de vinaigrette errond

Bereidingswijze 1. Was zorgvuldig de prei en snij ze schuin (ongeveer 2 cm breed). Laat ze 4 à 5 minuten koken in zout water, de duur van de cuisson zal afhangen van de kwaliteit van het product. 2. Zout de tarbotfilets op elke kant en wrijf ze in met olie. Schik ze dan in uw stoompan en laat ze 6 à 7 minuten volgens dikte koken. 3. Lek de prei uit, zout, peper en voeg er de 2 soeplepels vinaigrette en de 8 fijngesneden muntblaadjes, meng alles en verdeel over de vier borden. Schik de tarbotfilets op de groenten en versier met een muntboeketje. 4. Giet de vinaigrette errond