Wit van tarbot en prei met munt

Turbot fish fillet © Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Een recept van Jean-Pierre Bruneau, chef van restaurant Bruneau.

Voor 4 personen

  • 4 porties tarbotfilet van 150 g
  • 4 grote preien (nettogewicht 300 g)
  • 1 boeketje pepermunt
  • 40 cl vinaigrette met olie

Voor de vinaigrette (voor 1 liter):

  • 1 dl azijn
  • 1 dl water
  • 4 dl hazelnootolie
  • 4 dl aardnootolie
  • peper en zout

Bereiding

1. Was zorgvuldig de prei en snijd ze schuin (ongeveer 2 cm breed). Laat ze 4 à 5 minuten koken in zout water, de duur van de cuisson zal afhangen van de kwaliteit van het product.

2. Zout de tarbotfilets op elke kant en wrijf ze in met olie. Schik ze dan in uw stoompan en laat ze 6 à 7 minuten volgens dikte koken.

3. Lek de prei uit, kruid met zout en peper en voeg er de 2 soeplepels vinaigrette en de 8 fijngesneden muntblaadjes aan toe. Meng alles en verdeel over de vier borden. Schik de tarbotfilets op de groenten en versier met een muntboeketje. Giet de vinaigrette errond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content