Wintersoep met pompoen, kikkererwten en spek

Een maaltijdsoep om je aan te warmen. Geniet van deze wintersoep met pompoen, kikkererwten en spek.

Voor 4 personen
  • 1 koolrabi met blad
  • 300 g vruchtvlees van flespompoen
  • 250 g kikkererwten (blik)
  • 4 dikke sneden spek
  • 2 el geklaarde boter of ghee (Indiase geklaarde boter)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1-2 el kerriepoeder
  • 800 ml runderbouillon
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Schil en snij de koolrabi in kleine blokjes. Snij 3 à 4 binnenste malse blaadjes van de koolrabi in reepjes. Snij de pompoen in blokjes. Laat de kikkererwten indien nodig goed uitlekken. Snij het spek in reepjes van 1 cm dik.
  2. Verhit de geklaarde boter in een grote pan en fruit het spek en de ui kort. Strooi er de kerrie over en laat nog even fruiten. Giet er de runderbouillon bij en breng aan de kook. Doe de koolrabi in de kokende fond. Voeg na 4 minuten de pompoen toe en laat op een matig vuur koken tot de groenten gaar zijn.
  3. Breng op smaak met peper en zout, voeg dan de kikkererwten en het groen van de koolrabi toe. Laat nog 1 minuut koken, schep de soep van pompoen met spek in voorverwarmde soepkommen en serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content