Winterse salade met witte bonen, ganzenlever en rode biet
Voor 4:
Voor 4:
3 koffiekoppen gedroogde witte bonen
2 liter lichte kippenbouillon
1 kruidentuil (peterseliestengels, tijm, laurier)
gemengde sla naar keuze (mesclun)
1 gekookte kleine rode biet
4 el zonnebloempitten
120 g ganzenleverterrine (in dobbelstenen gesneden)
verse kervel
Voor de mosterddressing:
1 el mosterd
6 el olijfolie
2 el sherryazijn
1 tl suiker
peper en zout
Week de bonen gedurende 1 nacht in koud water. Spoel ze ’s anderendaags goed af en laat ze uitlekken. Zet lichte kippenbouillon met de kruidentuil op het vuur en voeg de bonen toe. Breng zacht aan de kook en laat gedurende 45 min. zacht koken. Draai het vuur uit en laat de bonen afkoelen in het kookvocht.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Klop tot een homogene saus en laat rusten in de ijskast.
Trek de sla in grove stukken en doe in een kom. Voeg de repen rode biet en de bonen toe. Lepel de dressing erover en meng voorzichtig onder elkaar. Verdeel op borden en werk af met de zonnebloempitten, de ganzenlever en de kervel.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier