Winterse pompoensalade met waterkers

Voor 4 personen
  • 750 g pompoen (500 g netto)
  • 1 grote rode biet
  • 2 pastinaken
  • 3 el olijfolie
  • 2 el tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje waterkers
  • 50 g pompoenpitten
Voor de vinaigrette
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el hazelnotenolie
  • 1/2 dl olijfolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de pompoen en verwijder de pitten en vezels met een lepel. Snij het vruchtvlees in dunne parten. Was de rode biet en snij hem in 8 parten. Schil de pastinaken en snij ze in de lengte in vier. Snij de harde kern eruit.
  2. Doe de groenten in een ovenschaal. Hak de tijm fijn en pers de knoflook. Maak een pasta met de olijfolie, tijm en knoflook en wrijf deze over de groenten. Kruid met zout en peper. Zet de groenten 20 à 30 minuten in de oven.
  3. Maak de vinaigrette door de balsamico en beide oliën licht te vermengen. Kruid met zout en peper. Bouw de pompoensalade op door de groenten over vier borden te verdelen. Druppel de vinaigrette over en rond de groenten en werk af met de waterkers en pompoenpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content