Winterminestrone

© Getty

Zorg voor een opwarmer op koude dagen en bereid deze winterminestrone met een rijke variatie aan groenten en een geroosterd sneetje stokbrood met Parmezaanse kaas.

Voor 4 personen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 kleine stengel prei
  • 300 g borlottibonen uit blik
  • 4 el olijfolie
  • 1 l runderbouillon
  • 200 ml room
  • 150 g geblancheerde groene boontjes
  • 4 geroosterde sneden stokbrood
  • Parmezaanse kaas, voor de afwerking
  • peper van de molen en zout
Bereiding
  1. Pel de ui en knoflook, en snipper beide fijn. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Schil en snijd de wortelen in blokjes. Was de prei, snijd in de lengte in vieren en nadien in lange repen. Laat de borlottibonen uitlekken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit er de ui en knoflook in. Voeg de aardappelen en wortelen toe en stoof mee. Giet er de runderbouillon bij en breng aan de kook. Laat alles 5 minuten koken op een matig vuur. Voeg dan de prei toe en laat net zo lang koken tot de groenten gaar zijn; ze mogen echter niet uiteenvallen.
  3. Doe er de room, groene boontjes en borlottibonen bij. Breng even aan de kook en kruid nadien met peper en zout. Verdeel de winterminestrone over borden, leg er telkens een geroosterd sneetje stokbrood op en serveer royaal bestrooid met parmezaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content