Wijting Colbert

  • Moeilijkheid

Wijting Colbert

Voor 4:

4 verse wijtingen van 250 g, schoongemaakt

peper en zout

Om te paneren:

wit van 2 eieren

2 cl olie

50 g bloem

150 g vers broodkruim of paneermeel

Peterselieboter:

1 el gehakte peterselie

100 g boter

1/2 citroen

Garnering:

enkele blaadjes peterselie

Klop eiwit, zout, peper en olie licht op. Snij met een schaar de vinnen van de wijting. Snij de rug langs de ruggengraat van kop tot staart open zonder in de buik te snijden. Spoel en dep droog. Kruid de vis met zout en peper, haal door de bloem, dompel in het eiwit/oliemengsel (laat uitlekken), haal door het broodkruim, druk vast aan met de handpalm.

Voor de peterselieboter: was de peterselie, verwijder de stengels, hak de blaadjes fijn, meng met boter, zout, peper en het sap van 1/2 citroen. Rol de boter in folie op en zet in de koelkast om te stijven. Frituur de vissen in 7 min. goudbruin in vet van 180° C, zorg ervoor dat ze plat blijven. Laat even op keukenpapier uitdruipen, kruid met zout en dien op met een plak peterselieboter, een wig citroen en wat gefrituurde peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content