Wijntingfilets gevuld met miniratatouille en basilicumboter

Voor 4:

Voor 4:

4 wijtingfilets

1 aubergine

1 courgette

4 sjalotten

1 teen knoflook

1 rode paprika

1 kleine venkel

15 blaadjes basilicum

olijfolie

1 glas witte wijn

1 dl kalfsfond

koude boter

1 dl visbouillon

4 dariolevormpjes of mokkakopjes

Snij de groenten voor de ratatouille in kleine blokjes en stoof de brunoise met de geperste knoflook kort in een antikleefpan met enkele druppels olijfolie. De groenten moeten knapperig en droog blijven. Smeer vier kleine gebakvormpjes of mokkakopjes in met boter en bekleed de wanden met de wijtingfilets (met de witte kant naar buiten). Kruid de binnenkant met peper en zout. Vul de kopjes verder op met ratatouille. Druk aan en draai de recipiÔnten om met behulp van een paletmes. Laat de vistorentjes zeven minuten stomen in een couscous- of stoompan boven visbouillon. Bereid de saus door de kalfsfond en de wijn in te koken. Voeg op het laatst basilicum toe. Klop de saus op met enkele klontjes boter en mix nog kort om een schuimend geheel te bekomen. Leg de wijtingtorentjes op warme borden, giet de basilicumboter rondom en versier met verse kruiden (bv. roomse kervel).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content