Wiener Schnitzel

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

200 g meel

2 geklopte eieren

200 g paneermeel

4 kalfsschnitzels

zout

25 cl olijfolie

1 citroen

1 bosje peterselie

Meel, eieren en paneermeel in aparte borden klaarzetten. De schnitzels met een mespunt op verschillende plaatsen insnijden en goed soepel maken. Daarna licht zouten. Vervolgens achtereenvolgens wentelen door het meel, de eieren en het paneermeel. De olijfolie in een grote pan verhitten en de schnitzels aan beide kanten 3 a 4 min. bakken. Ze mogen elkaar of de panrand niet raken.

Tijdens het bakken de pan goed opschudden zodat de schnitzels in beweging blijven. Bij het keren niet in het vlees prikken. De mooi goudbruin gebakken schnitzels op keukenpapier laten uitlekken en serveren op een voorverwarmde schaal met een schijfje citroen en wat verse peterselie. Lekker met gebakken aardappeltjes, sinaasap-pelschijfjes met rode bosbessen en verse sla.

Tip van de Chef: “Een authentieke Wiener Schnitzel wordt van eersteklasvlees gemaakt, dun van het spierstuk gesneden en zo droog mogelijk gebakken. De paneerlaag moet los op het vlees liggen zodat het vlees lekker mals blijft!”

Serveer hierbij een heel jonge Grüner Veltliner die licht spritzig is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content