Whoopie ‘red velvet’ met chocoladestukjes

2464013

Voor 14 stuks:

Whoopie 'red velvet' met chocoladestukjes

Voor 14 stuks:

Voor het beslag:

120 g boter

100 g suiker

2 eieren

merg uit 1/2 vanillestok

250 g bloem

1 kl chemische gist

150 ml melk

1 kl rode voedingskleurstof (of sap van rode biet)

1 el cacaopoeder

Voor de crème:

40 g boter

3 el suiker

150 g marshmallowcrème

150 g stukjes chocolade

Verwarm de oven op 180°C.

Klop boter en suiker tot een wit uitslaande massa. Voeg de eieren en het vanillemerg toe. Bestrooi met gezeefde bloem en gist. Klop glad met melk, kleurstof en cacao.

Vul een spuitzak met mondstuk met het beslag. Spuit hoopjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 10 minuten en laat afkoelen in de opening van de oven.

Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg marshmallowcrème toe en vul de spuitzak met stervormig mondje met de crème. Spuit de crème op de helft van de koekjes en dek af met een tweede koekje. Breng de chocoladestukjes aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content