Ingrediënten

(Voor ongeveer 20 whoopie pies)

Voor de koekjes

  • 100 g boter
  • 120 g sterke pure chocolade
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1 snufje zout

Voor de vulling

  • 100 g zachte boter
  • 200 g kwark (type St-Môret®, Philadelphia®)
  • 50 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje

Benodigdheden

  • Sputizak met ronde of gekartelde spuitmond

Bereiding

  1. Maak eerst de koekjes: verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Smelt in een pan de chocolade met de cacao. Klop in een kom de eieren met de rietsuiker gedurende 3 tot 4 minuten. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout toe en daarna de gesmolten chocolade.
  3. Doe dit beslag in een spuitzak. Spuit kleine hoopjes (van ongeveer 2 cm ø) op een bakplaat bedekt met bakpapier. Het beslag spreidt zich tijdens het bakken.
  4. Bak ongeveer 10 minuten, haal dan uit de oven en laat afkoelen. Haal vervolgens de koekjes van het papier.
  5. Maak tijdens het afkoelen de vulling: meng in een kom energiek de boter met de kwark tot een homogeen mengsel. Voeg dan de suiker toe. Splijt het vanillestokje overlangs doormidden en verwijder met de punt van een mes de kleine zwarte zaadjes. Voeg deze toe aan de kwark en meng.
  6. Vul de spuitzak voor twee derde met de vulling. Als de koekjes van de whoopie pies koud zijn, draai dan de helft om en spuit een dot vulling in het midden. Dek af met de andere helft koekjes.
  7. Bewaar 1 uur in de koelkast, zodat de kwark kan opstijven.

Varianten

Vul deze koekjes met chocoladepastavoor op brood of vervang de vanilledoor 50 gram frambozensaus

Uit: Choc Addict, Aurélie Desgages en Thomas Feller (Lannoo Uitgeverij, € 29,99)

(Voor ongeveer 20 whoopie pies)Voor de koekjesVoor de vullingBenodigdhedenVul deze koekjes met chocoladepastavoor op brood of vervang de vanilledoor 50 gram frambozensausUit: Choc Addict, Aurélie Desgages en Thomas Feller (Lannoo Uitgeverij, € 29,99)