West-Afrikaans bord met zoete aardappel, rode biet en banaan
Voor 4 à 6:
Voor 4 à 6:
4 el zonnebloemolie
1 grote ui
4 tenen knoflook
5 cm verse gember
750 g zoete aardappelen
450 g wittekool
2 tl paprika
1 tl cayennepeper
400 g gehakte pruimtomaten
3 dl ananassap
125 g gladde pindakaas
peper en zout
Voor de afwerking:
2 wortelen
2 rode bieten
2 grote bananen
sap van 1 limoen
handvol gehakte verse koriander
Verhit zonnebloemolie in een pan met zware bodem en fruit de gesnipperde ui. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak enkele minuten. Voeg dan de geschilde en in blokjes gesneden zoete aardappelen en fijngesneden wittekool toe.
Bak onder regelmatig roeren tot de groenten zacht worden. Voeg kruiden, tomaten en ananassap toe. Dek de pan af en laat zacht sudderen tot de groenten gaar zijn en de olie komt bovendrijven. Roer er de pindakaas door en kruid met peper en zout. Schil en rasp de wortelen en bieten. Meng met het limoensap.
Schil en snij de bananen in plakken. Verdeel groenten en salade over borden en werk af met de bananen en koriander. Dien op met rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier