Wentelteefjes (verloren of gewonnen brood)

© Getty
Voor 4 personen
  • 8 sneetjes oud brood (wit of bruin)
  • 2 losgeklopte eieren
  • rasp van een bio-citroenschil
  • 1/2 vanillestok, leeggeschraapt
  • kaneel
  • 40 g suiker
  • 3 à 4 dl koude melk
  • 100 g boter
Bereiding
  1. Een mengsel maken van losgeklopte eieren, raspsel van de schil van een onbespoten citroen, vanillemerg of kaneel, suiker en melk.
  2. Het brood, met of zonder korst, door en door laten weken in het mengsel, zodat het volledig met vloeistof is doordrenkt (pas op, de sneetjes mogen niet uit elkaar vallen).
  3. Het brood aan beide zijden in hete boter lichtbruin bakken. De wentelteefjes op borden leggen en bestrooien met suiker en kaneel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content