Waterzooi van duif en rivierkreeftjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 4 duiven
  • 16 rivierkreeftjes
  • 3/4 l gevogeltebouillon
  • 4 stronken witloof
  • enkele jonge worteltjes
  • 1 dl room en 2 eierdooiers
  • het sap van 1 citroen
  • een snuifje zout en peper
  • enkele takjes verse kervel
Bereiding
  1. Snijd de duiven in vier stukken en breng het vlees in de bouillon aan de kook. Laat het vlees pruttelen.
  2. Kook ondertussen de rivierkreeftjes in water met zout en peper gedurende ongeveer 8 minuten. Maak de stronken witloof en de wortelen schoon en voeg de groenten toe aan de duiven. Laat de duiven en de groenten nog twaalf minuten sudderen.
  3. Ontdoe de rivierkreefjes van de pantsers en doe de staartjes in de pan met duif. Meng de room en de eierdooiers. Haal de pan met waterzooi van het vuur en meng de liaison van room en ei met het kookvocht.
  4. Maak de bereiding af met een weinig citroensap, enkele takjes kervel en voeg, indien gewenst, enkele gekookte krielaardappels toe.

Tip: de groenten kun je aanpassen aan het seizoen. Asperges, tomaten, venkel of andere, meer traditionele streekgroenten, doen het ook goed in deze bereiding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content