Voor 4:
500 g watermeloen zonder schil of pitten
2 dl heldere suikerrietsiroop
1 pakje basilicum
sap van 2 limoenen
Voor de afwerking:
1 eiwit
4 mooie basilicumblaadjes
suiker
Pureer de watermeloen en zeef het sap. Pureer de siroop met het basilicum en voeg toe aan het watermeloensap. Voeg ook het limoensap toe en giet het mengsel in een lage doos. Zet deze in de diepvries. Na een uur zal het mengsel langs de randen bevroren zijn. Gebruik een vork om het bevroren gedeelte weg te schrapen en te vermengen met het nog vloeibare mengsel. Zet de doos weer in de diepvries en herhaal deze handeling om het halfuur tot de granité volledig uit grote ijskristallen bestaat.
Klop het eiwit los met een vork. Bestrijk de basilicumblaadjes met het eiwit en besprenkel ze overvloedig met suiker. Laat de blaadjes drogen en dien de watermeloengranité op met gesuikerde basilicum.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier