Waterkerssoep

© Getty
Voor 4 tot 6 personen
  • 600 g waterkers
  • 2 grote uien
  • 2 wit van prei
  • 1 kleine courgette
  • 2 el olijfolie
  • boter
  • 2 el bloem
  • 1,5 l bouillon
  • peper en zout
  • eventueel room of sojamelk
Bereiding
  1. Spoel de waterkers grondig en snij grof. Maak de ui, prei en courgette schoon en snij in stukken. Fruit ze aan in olijfolie met wat boter. Doe er 500 g van de waterkers bij en laat zachtjes meestoven.
  2. Strooi er de bloem over, meng onder elkaar en laat even meebakken. Bevochtig met water tot de groenten onder staan en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes trekken en voeg nadien de bouillon toe. Kruid met peper en zout en laat de soep gaarkoken.
  3. Doe er 30 seconden voor het einde de rest van de waterkers bij en mix de soep fijn. Werk de waterkerssoep eventueel af met een scheutje room of sojamelk en laat de soep niet meer koken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content