Ingrediënten

Voor 4:

  • 150 g yoghurt
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 2 dl appelsap
  • 2 g gelatine
  • 3 makreelfilets
  • 3 el chardonnay-azijn
  • 3 el olijfolie
  • 150 g verse geitenkaas
  • 1 el melk of room
  • bieslook
  • 1 komkommer
  • 1 appel

Snij de uien en de prei fijn en stoof aan in boter. Bevochtig met 2 liter gevogeltebouillon en voeg de aardappel en al een beetje zout toe. Laat langzaam sudderen gedurende een half uur. Was de spinazie en 2 bussels waterkers en voeg toe. Laat nog 5 min. sudderen en mix fijn. Mix de rest van de waterkers erdoor en kruid met peper en zout.

Meng het lamsgehakt, de mosterd en het ei. Voeg paneermeel toe tot een stevige massa. Kruid goed af met peper en zout. Rol in balletjes en pocheer in de resterende bouillon. Doe de balletjes bij de soep, werk af met wat waterkers en serveer.

Snij de uien en de prei fijn en stoof aan in boter. Bevochtig met 2 liter gevogeltebouillon en voeg de aardappel en al een beetje zout toe. Laat langzaam sudderen gedurende een half uur. Was de spinazie en 2 bussels waterkers en voeg toe. Laat nog 5 min. sudderen en mix fijn. Mix de rest van de waterkers erdoor en kruid met peper en zout. Meng het lamsgehakt, de mosterd en het ei. Voeg paneermeel toe tot een stevige massa. Kruid goed af met peper en zout. Rol in balletjes en pocheer in de resterende bouillon. Doe de balletjes bij de soep, werk af met wat waterkers en serveer.