Waterkerssalade met sinaasappeldressing

1 teen knoflook

1 teen knoflook

1 eetlepel wijnazijn (wit)

2 theelepels sojasaus

2 eetlepels sinaasappelsap

peper en zout

3-4 eetlepels olijfolie

1 flinke bos waterkers

1 klein struikje witlof

2 theelepels sesamzaadjes

Pel het teentje knoflook. Klop wijnazijn, sojasaus, sinaasappelsap, peper en zout en olijfolie er doorheen en leg het teentje knoflook hierin. Laat de dressing een halfuurtje staan. Snijd de steeltjes van de waterkersblaadjes. Was en droog de blaadjes. Maak de blaadjes van het struikje witlof los en snijd de blaadjes in de lengte in repen. Meng de waterkersblaadjes en reepjes witlof in een grote saladekom en zet de kom afgedekt in de koelkast. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Neem de knoflook uit de dressing en schenk de dressing over de gemengde salade in de kom. Meng met twee vorken en bestrooi de salade met de sesamzaadjes. Serveer direct.

Bereidingstijd 30 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content