Warme vruchtenmoes met basilicum

Voor 4:

Voor 4:

1 vanillestokje

110 g griessuiker

1 snuifje zout

2 el ongezouten boter

1 takje verse basilicum

150 ml water

750 g verse rijpe vruchten, volgens het seizoen: abrikozen, perziken, pruimen (enkele maar), appelen, peren, meloen…

Het vanillestokje in de lengte opensnijden en het binnenste eruit schrapen en aan de suiker toevoegen. In een pan met antikleeflaag de suiker met het water aan de kook brengen. Het vanillestokje toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Het vanillestokje eruit halen.

Afhankelijk van de gebruikte fruitsoorten de vruchten schillen, pitten of stenen verwijderen en in blokjes of schijfjes snijden. Het fruit bij de suikerstroop voegen, een snuifje zout bijdoen en nog 2 minuten zachtjes laten koken (eigenlijk meer verwarmen dan koken). Van het vuur nemen en boter en basilicum toevoegen. Zo opdienen of met een bolletje vanille-ijs.

Aan appelen en peren een beetje citroensap toevoegen tegen het verkleuren. Het vanillestokje kan worden gedroogd en in een doos met griessuiker worden bewaard om de suiker te aromatiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content