Warm schorsenerenslaatje met gerookte eendenborst en bospaddestoelen

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 schorseneren

1 el bloem

sap van 1 citroen

1 kruidenbosje

2 gerookte eendenborsten

300 g paddestoelen van het seizoen (boleten, cantharellen, ridderzwammen, oesterzwammen, eikenzwammen, …)

50 g boter

1 el honing

2 el balsamicoazijn

2 olijfolie

50 g zwarte krenten

peper van de molen

zout

Thuis: Borstel, was en schil de schorseneren. Kook ze beetgaar in gezouten water met citroensap, bloem en het kruidenbosje (dat noemen we een ‘blanc’). Spoel ze af onder koud water en snij ze in stukjes. Verwijder het vet van de filets en snij het in kleine blokjes. Bak die blokjes uit tot kaantjes en bewaar het vrijgekomen vet. Snij de filets in reepjes.

Buiten: Borstel en reinig de paddestoelen. Plaats een wok (of een andere pan) boven het vuur en doe er de boter en wat eendenvet in. Bak eerst de paddestoelen aan en voeg vervolgens de stukjes schorseneren toe. Blus het geheel met balsamicoazijn en voeg de honing en olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Voeg op het laatst de eendenfilet en krenten toe. Verdeel op borden en strooi er nog wat krokante en gezouten kaantjes over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content