Warm geitenkaasje met lavendel, sperziebonen en krulandijvie

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 crottins de chavignol

4 koffielepels gedroogde lavendel

4 el olijfolie

300 g sperziebonen

hart van 1 krop krulandijvie

zwarte peper

Voor de vinaigrette:

2 koffielepels gedroogde lavendel

6 el witte-wijnazijn

4 koffielepels lavendelhoning

1 grote sjalot, gesnipperd

4 el olijfolie

4 el walnotenolie

zout en peper

Maak de vinaigrette de dag tevoren: breng de lavendel, azijn en honing aan de kook in een pannetje. Neem de pan van het vuur, voeg de sjalot en beide oliƫn toe, en kruid met zout en peper. Laat een nacht marineren. Snijd de geitenkaasjes horizontaal doormidden. Meng de lavendel met de olijfolie. Leg de geitenkaasjes in een schaal en giet er de marinade over. Laat minstens 1 uur marineren. Kook de sperziebonen en verfris ze onder koud stromend water. Vermeng de nog warme bonen met de vinaigrette en de krulandijvie. Verhit de grill op de hoogste stand. Haal de geitenkaasjes uit de marinade, kruid met peper en rooster een vijftal minuten. Verdeel de salade over vier borden en leg op elk bord twee halve kaasjes. Dien onmiddellijk op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content