Warm appeltaartje met vanilleijs en perziksaus
Nodig voor vier:
Nodig voor vier:
1 eetlepel gezeefde bloem
150 g bladerdeeg
40 g boter
2 mooie appels
60 g griessuiker
4 bollen vanille-ijs
muntblaadjes
geroosterde amandelschilfers
Perziksaus:
3 rijpe perziken
2 citroenen
60 g suiker
3/4 dl water
De saus bereiden. De citroenen persen en de perziken wassen, doormidden snijden en de pit verwijderen. Doe het vruchtvlees van de perziken, het citroensap, suiker en water in de blender van een mixer, mix 1 minuut en wrijf de saus door een zeef. Omdat deze saus van kleur verandert, mag ze niet langer dan een uur op voorhand worden gemaakt. De appeltaartjes bereiden. Het werkvlak met bloem bestuiven en het bladerdeeg uitrollen. Vier rondjes met een diameter van 14 cm uitsteken. Met een vork in het deeg prikken. 4 rondjes met een diameter van 16 cm uit ovenpapier knippen. De deegrondjes op het papier leggen. De boter zachtjes smelten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwarm de oven tot 195ĆĀ° C. Leg de deegrondjes op het papier op een bakplaat. Bedek de bovenkant van het deeg met appelschijfjes. Smeer de bovenkant in met boter en bestrooi met suiker. Bak de taartjes 13 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de oven, maak ze los van het papier en leg ze op de borden. Giet een straaltje perziksaus rond de taartjes en leg een bol vanille-ijs op de taartjes. Versier met muntblaadjes en geroosterde amandelschilfers.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier