Warm appeltaartje met vanilleijs en perziksaus

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

1 eetlepel gezeefde bloem

150 g bladerdeeg

40 g boter

2 mooie appels

60 g griessuiker

4 bollen vanille-ijs

muntblaadjes

geroosterde amandelschilfers

Perziksaus:

3 rijpe perziken

2 citroenen

60 g suiker

3/4 dl water

De saus bereiden. De citroenen persen en de perziken wassen, doormidden snijden en de pit verwijderen. Doe het vruchtvlees van de perziken, het citroensap, suiker en water in de blender van een mixer, mix 1 minuut en wrijf de saus door een zeef. Omdat deze saus van kleur verandert, mag ze niet langer dan een uur op voorhand worden gemaakt. De appeltaartjes bereiden. Het werkvlak met bloem bestuiven en het bladerdeeg uitrollen. Vier rondjes met een diameter van 14 cm uitsteken. Met een vork in het deeg prikken. 4 rondjes met een diameter van 16 cm uit ovenpapier knippen. De deegrondjes op het papier leggen. De boter zachtjes smelten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwarm de oven tot 195ƂĀ° C. Leg de deegrondjes op het papier op een bakplaat. Bedek de bovenkant van het deeg met appelschijfjes. Smeer de bovenkant in met boter en bestrooi met suiker. Bak de taartjes 13 minuten in de oven. Haal de taartjes uit de oven, maak ze los van het papier en leg ze op de borden. Giet een straaltje perziksaus rond de taartjes en leg een bol vanille-ijs op de taartjes. Versier met muntblaadjes en geroosterde amandelschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content