Vruchtenspiezen met honing

eb85505dac2120118429358c5871c5f3

Gebruik druiven, appel, peer en mandarijn. Als je dit gerecht in de zomer klaarmaakt, kun je er rijpe abrikozen aan toevoegen.

Gebruik druiven, appel, peer en mandarijn. Als je dit gerecht in de zomer klaarmaakt, kun je er rijpe abrikozen aan toevoegen.

Voor 4 personen

1 kleine tros pitloze groene druiven

1 peer

1 appel

1/2 citroen

1 clementine of mandarijn

1 vanillestokje

4 el vloeibare honing

Bereiding

1. Was en droog de druiven. Schil de peer en appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukken ter grootte van de druiven. Besprenkel de peer en appel met citroensap. Schil de clementine of mandarijn en verdeel in partjes.

2. Rijg de vruchten afwisselend aan spiezen en leg deze in een vuurvaste schaal. Splijt het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Doe deze in een pannetje met de honing en breng aan de kook. Haal meteen van het vuur en giet over de spiezen. Laat afkoelen en wentel de spiezen regelmatig in de honing.

3. Verwarm de grill vlak voor het serveren en zet de spiezen 7 à 10 min. onder de grill. Draai de spiezen regelmatig om tot ze gelijkmatig goudbruin gekaramelliseerd zijn. Serveer warm of lauw met een bolletje vanille-ijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content