Ingrediënten

Voor 4:

  • 100 g suiker
  • 1 zakje saffraandraadjes
  • 1 limoen
  • 1/2 liter versgeperst sinaasappelsap
  • 6 tot 7 verschillende vruchten (mango, papaya's, banaan, appel, druiven, kiwi's...)
  • satéstokjes

Breng de suiker met 15 cl water aan de kook. Voeg de saffraandraadjes toe. Laat 5 minuten inkoken tot een stroop. Was de limoen zorgvuldig en snijd hem in flinterdunne plakjes, giet het sinaasappelsap bij de suikerstroop, voeg de limoen toe en laat zachtjes koken.

Was de druiven, schil de andere vruchten en snijd ze in stukjes. Giet het sinaasappelsap in een vuurvaste kom die u midden de tafel plaats.

Succestips

De vruchten kunt u aanvullen met stukjes peperkoek en krentenbrood. Minder lijnvriendelijk: het sinaasappelsap vervangen door chocoladesaus.

Breng de suiker met 15 cl water aan de kook. Voeg de saffraandraadjes toe. Laat 5 minuten inkoken tot een stroop. Was de limoen zorgvuldig en snijd hem in flinterdunne plakjes, giet het sinaasappelsap bij de suikerstroop, voeg de limoen toe en laat zachtjes koken.Was de druiven, schil de andere vruchten en snijd ze in stukjes. Giet het sinaasappelsap in een vuurvaste kom die u midden de tafel plaats.Succestips De vruchten kunt u aanvullen met stukjes peperkoek en krentenbrood. Minder lijnvriendelijk: het sinaasappelsap vervangen door chocoladesaus.