Voor het boterdeeg:
125 g margarine
125 g suiker
1 ei
250 g bloem
Voor de taartvulling:
125 g margarine
360 g broyage (vermalen amandelen en suiker)
3 eieren
50 g bloem
En verder:
vruchtenvulling, zoals bosbessenvulling
50 g amandelschilfers
een weinig bloemsuiker
Bereid het boterdeeg. Meng margarine en suiker, voeg ei toe en meng de bloem er onder. Laat rusten in de koelkast alvorens te verwerken. Bereid de taartvulling. Meng de zachte margarine met de eieren. Voeg de bloem en de broyage toe en roer alles goed door elkaar. Stel de taart samen.
Beleg de vorm onderaan met het boterdeeg. Breng daarop een laag vruchtenvulling aan, bv. bosbessenvulling. Bestrooi met amandelschilfers. Vul verder met taartvulling. Bestrooi de bovenkant met amandelschilfers en zet de vorm 35 minuten in een voorverwarmde oven van 190 °C. Bestrooi de taart na afkoeling met bloemsuiker.
(Recept van Sabine Goethals)
Tijd: 60 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier