Nodig voor vier :
1/2 kg filet van kip
50 g vet spek
1 ui
1 ei
paneermeel
een handje verse dragonblaadjes (of 1/2 theelepel gedroogde dragon)
1 l gevogeltebouillon
50 g boter
50 g bloem
1/2 citroen
1 kg ongepeulde tuinbonen
bonenkruid
zout en peper
decoratie :
bladeren van vrouwenmantel
Snij het spek in blokjes. Draai de kippenfilets met het spek en de grof gesneden ui door de vleesmolen. Meng het gehakt met behulp van paneermeel en een ei tot een stevige massa. Kruid het vlees en voeg de helft van de fijngehakte dragon toe. Draai het gehakt tot gehaktballetjes en laat die gaar worden in kokende gevogeltebouillon. Verwijder de vleesballetjes en houd ze warm. Laat de boter in een pannetje smelten en meng de bloem door de gesmolten boter. De bouillon al kloppende toevoegen. De saus kort koken en op smaak brengen met de resterende gehakte dragon, citroensap, peper en zout. De tuinbonen doppen, beetgaar koken en kruiden met bonenkruid en eventueel een weinig dragon. Leg de bladeren van vrouwenmantel in een schaal. Schik de balletjes in het midden en voeg de saus en de tuinbonen toe.
Vrouwenmantel of alchemilla mollis is een vaste plant met decoratieve, wollig behaarde bladeren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier