Paasgebak: vogelnestjes

© Getty
Voor het deeg
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g boter
  • 100 g bruine suiker
  • 100 g havermout
  • 75 g gemalen kokos
  • Voor de versiering
  • 50 g bloemsuiker
  • geraspte kokos
  • water of citroensap
  • gekleurde paaseitjes
  • 2 eieren
Bereiding
  1. Doe de boter, de suiker en de hele eieren in een kom en kneed met je handen.
  2. Als alles goed gekneed is, voeg er dan de kokos, de havermout en de bloem aan toe. Kneed opnieuw heel goed tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.
  3. Maak dan van het deeg kleine balletjes die ongeveer even groot zijn als een pingpongbal. Leg alle balletjes op een ingevette ovenplaat en duw in elk balletjes een kuiltje met je duim.
  4. Bak nu de balletjes gedurende ongeveer 20 minuten in de oven op 175° C. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Neem ondertussen een andere kom en meng daarin de bloemsuiker met enkele druppeltjes water of citroensap tot een papje ontstaat.
  6. Besmeer de binnenkant van de afgekoelde vogelnestjes met dit mengsel, strooi wat geraspte kokos op het paasgebak en leg er enkele paaseitjes in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content