Vogelnestjes

© Getty
Voor 4 personen
  • 400 g varkensgehakt
  • 30 g bakboter
  • 1/2 blokje bouillon
  • 2 dl water
  • 2 eieren
  • 20 g bloem
  • 1 ui
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kruidnagel
  • tijm
  • laurier
  • peper, zout
Bereiding
  1. Het gehakt: kook de eieren gedurende 10 min. Pel de eieren en bekleed ze daarna met het gehakt. Bak het geheel in een pan met boter op een matig vuurtje gedurende 20 min.
  2. De tomatensaus: stoof de ui met wat boter in een pot. Voeg de bloem toe en roer ze met een spatel erdoor. Los het bouillonblokje op in het water en leng het mengsel aan met de bouillon. Laat alles even doorkoken. Af en toe goed roeren. Voeg de tomatenpuree toe, net als de tijm, de laurier en de kruidnagel.
  3. Laat de saus 15 min. pruttelen en kruid met peper en zout. Zeef daarna de saus. Alles klaar? Snij de gehaktballen doormidden en giet de tomatensaus er rond.

Voorbereiding: 15 min. Bereiding: 20 min.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content