Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eieren
  • 600 g ongekruid varkens-rundergehakt
  • 1 eierdooier
  • 6 eetlepels paneermeel
  • witte peper en zout
  • 6 dl tomatensaus
  • verse frieten
  • eventueel verse mayonaise

Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze.

Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Pak de eieren in met het gehakt en maak er stevige ballen van. Bak de vogelnesten in 10 min. goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180 °C. Laat ze nadien uitlekken en snijd ze overlangs in tweeën.

Warm de tomatensaus op en serveer bij de vogelnesten. Geef er verse frieten en eventueel mayonaise bij.

Kook de eieren in 10 min. hard in water. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze. Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Pak de eieren in met het gehakt en maak er stevige ballen van. Bak de vogelnesten in 10 min. goudbruin en gaar in hete frituurolie van 180 °C. Laat ze nadien uitlekken en snijd ze overlangs in tweeën. Warm de tomatensaus op en serveer bij de vogelnesten. Geef er verse frieten en eventueel mayonaise bij.