Vleesmarinade
20-08-2015, 17:02
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:13
5 dl olijfolie
5 dl olijfolie
25 cl basilicumolie
25 cl rijstolie (bijvoorbeeld Suriny)
20 g gedroogde basilicum
20 g korianderbolletjes
20 g zwarte peperbolletjes
20 g gedroogde rozemarijn
6 chilipepers
10 teentjes knoflook, grof geraspt
4 takjes gedroogde tijm
4 laurierblaadjes
Bereidingswijze: Meng de olijfolie met de basilicumolie en de rijstolie. Doe er het basilicum, de koriander, de zwarte peper, de rozemarijn, de pepers, de knoflook, de tijm en de laurier bij en laat trekken. De marinade wordt geconcentreerder met de tijd en kan lang bewaard worden.
(Uit ‘BBQ. De outdoor cooking bijbel’, uit bij Lannoo)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier