Vleesbrood met krieken

Voor 4 personen
  • 600 g gemengd gehakt (varken-rund)
  • 1 eierdooier
  • 5 el paneermeel
  • peper en zout
  • boter
  • 1 kg noordkrieken in eigen sap
  • 3 el suiker
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el aardappelzetmeel (losgeklopt in een scheutje water)
Bereiding
  1. Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en maak er een groot vleesbrood van.
  2. Smelt boter in een pan en er het vleesbrood in aan. Zet in een oven van 200°C en bak gaar in 30 minuten.
  3. Warm de krieken op in hun sap met de suiker en rode wijn. Giet door een zeef en breng het vocht aan de kook. Bind licht met het aardappelzetmeel, haal van het vuur en voeg de krieken weer toe.
  4. Serveer de krieken met het vleesbrood en geef er vers brood bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content