
Vleesbrood met krieken
Voor 4:
Voor 4:
600 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund), 1 eierdooier, 5 el paneermeel, witte peper en zout, boter, 1 kg noordkrieken in eigen sap, 3 el suiker, 2 dl rode wijn, 2 afgestreken el aardappelzetmeel (losgeklopt in een scheutje water)
Bereidingswijze:
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en maak er een groot vleesbrood van. Smelt boter in een pan en er het vleesbrood in aan. Zet in een oven van 200°C en bak gaar 30 in min.
Warm de krieken op in hun sap met de suiker en rode wijn. Giet door een zeef en breng het vocht aan de kook. Bind licht met het aardappelzetmeel, haal van het vuur en voeg de krieken weer toe. Serveer met de het vleesbrood en geef er vers brood bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier