Nodig voor vier :
700 g zalmfilet
700 g zeeduivelfilet
verse gember naar smaak
1 dl witte wijn
een scheut cognac
2,5 dl visfumet
room (facultatief)
1 lepeltje malse boter
4 takjes venkelkruid
250 g wortelen
250 g snijbonen
Snij de zeeduivel en de zalm in dunne stroken. Vlecht de repen tot vier matjes. Schroei de vis in een zeer warme oven. Bevochtig met fumet en laat de vis verder garen.
Blancheer de snijbonen, verfris ze onder koud water en snij de groente in sliertjes. Snijd ook de wortelen in fijne sliertjes.
Maak een reductie van cognac, witte wijn, fumet en plakjes gember. Zeef de ingekookte saus. Stoof de wortelen in olijfolie en voeg op het laatste moment de snijbonen toe. De groenten kruiden met peper en zout. Klop voor het opdienen klontjes malse boter door de warme saus en controleer de kruiding. Schik de vlechten op warme borden en versier met takjes venkel. Opdienen met saus, groenten en zelfgebakken broodjes of pommes duchesse.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier